Історія чаю: від давніх часів до сьогодення

Історія чаю: від давніх часів до сьогодення

Історія чаю бере свій початок у Стародавньому Китаї, де імператор Шень-Нун експериментував з різними рослинами, досліджуючи їх вплив на організм. В одній з легенд розповідається, що він сидів біля вогнища, коли листя чайного дерева впало в кип'ячену воду. Інша версія походження чаю звучить більш прагматично: Шень-Нун свідомо кип’ятив воду з різними травами, і саме листя Camellia sinensis стало його фаворитом завдяки освіжному ефекту.

Згодом відкриття цього напою набуло сакрального значення: історії про чай почали ширитися в Азії, а потім і в Європі. Далі в матеріалі ми розповімо, як трансформувалося уявлення людей про цей напій.

Як змінилося чаювання

Чай спочатку вважали лікарським настоєм, потім він набув популярності, зокрема, серед англійської знаті. А згодом завдяки розвитку торгівлі та технологій чай став поширеним і серед менш багатих верств населення.

Паралельно з цією тенденцією змінювалося й розуміння того, що взагалі вважати чаєм. Наприклад, ягідний чай вже не завжди містив у собі листя Camellia sinensis. Сьогодні під чаєм ми розуміємо ароматні напої на основі різних рослин, ягід, фруктів тощо.

Сучасні тенденції

Людина 21-го століття живе у швидкому темпі, тому зазвичай хоче насолодитися напоєм, не витрачаючи багато часу на його приготування. Саме тому найкращим вибором стає чай рідкий в пакетиках, який має багато варіантів смаків. Такий формат зручний, тому що напій легко приготувати будь-де протягом кількох хвилин.

Чай натуральний в концентраті містить у собі фрукти, ягоди, спеції та інші корисні інгредієнти, багаті на вітаміни та мінерали. Відома українська торгова марка Yogoda має широкий асортимент натуральних чаїв, зокрема:

  1. Імбирний. Зазвичай корінь імбиру дрібно нарізають, щоб приготувати з нього напій, та чай імбирний в концентраті від Yogoda дозволяє отримати приємний смаковий досвід набагато швидше.
  2. Смородиновий. Для гастрономічної досконалості в цей напій додали натуральний мед. Зі смородини чай Yogoda зберігає корисні властивості ягоди завдяки технології шокового заморожування.
  3. Матча. Це особливий вид зеленого чаю, перемелений на дрібний порошок. Зелений чай матча від Yogoda містить кокосову пасту, тому готовий напій має помірно солодкий збалансований смак.

Ознайомитися з усіма смаками натуральних чаїв від Yogoda можна на нашому сайті.