Історія чаю: від давніх часів до сьогодення
Історія чаю бере свій початок у Стародавньому Китаї, де імператор Шень-Нун експериментував з різними рослинами, досліджуючи їх вплив на організм. В одній з легенд розповідається, що він сидів біля вогнища, коли листя чайного дерева впало в кип'ячену воду. Інша версія походження чаю звучить більш прагматично: Шень-Нун свідомо кип’ятив воду з різними травами, і саме листя Camellia sinensis стало його фаворитом завдяки освіжному ефекту.
Згодом відкриття цього напою набуло сакрального значення: історії про чай почали ширитися в Азії, а потім і в Європі. Далі в матеріалі ми розповімо, як трансформувалося уявлення людей про цей напій.
Як змінилося чаювання
Чай спочатку вважали лікарським настоєм, потім він набув популярності, зокрема, серед англійської знаті. А згодом завдяки розвитку торгівлі та технологій чай став поширеним і серед менш багатих верств населення.
Паралельно з цією тенденцією змінювалося й розуміння того, що взагалі вважати чаєм. Наприклад, ягідний чай вже не завжди містив у собі листя Camellia sinensis. Сьогодні під чаєм ми розуміємо ароматні напої на основі різних рослин, ягід, фруктів тощо.
Сучасні тенденції
Людина 21-го століття живе у швидкому темпі, тому зазвичай хоче насолодитися напоєм, не витрачаючи багато часу на його приготування. Саме тому найкращим вибором стає чай рідкий в пакетиках, який має багато варіантів смаків. Такий формат зручний, тому що напій легко приготувати будь-де протягом кількох хвилин.
Чай натуральний в концентраті містить у собі фрукти, ягоди, спеції та інші корисні інгредієнти, багаті на вітаміни та мінерали. Відома українська торгова марка Yogoda має широкий асортимент натуральних чаїв, зокрема:
- Імбирний. Зазвичай корінь імбиру дрібно нарізають, щоб приготувати з нього напій, та чай імбирний в концентраті від Yogoda дозволяє отримати приємний смаковий досвід набагато швидше.
- Смородиновий. Для гастрономічної досконалості в цей напій додали натуральний мед. Зі смородини чай Yogoda зберігає корисні властивості ягоди завдяки технології шокового заморожування.
- Матча. Це особливий вид зеленого чаю, перемелений на дрібний порошок. Зелений чай матча від Yogoda містить кокосову пасту, тому готовий напій має помірно солодкий збалансований смак.
Ознайомитися з усіма смаками натуральних чаїв від Yogoda можна на нашому сайті.